Ingrediënten voor 4 personen
3 kg mosselen
1 ui
1 prei
1 grote wortel
2 teentjes knoflook
200 ml witte wijn
100 ml water
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Begin met het schoonmaken van de mosselen. Was ze grondig en verwijder kapotte schelpen. Mosselen die open staan, zijn vaak niet vers. Je kunt er even tegenaan tikken. Sluiten ze niet, gooi ze dan alsnog weg.
Verhit wat olijfolie in een grote pan met deksel.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de olijfolie.
Snij de prei in ringen en de wortel in plakjes. Was ze en bak ze met de uien mee.
Voeg nu het water en de wijn toe en breng het mengsel aan de kook.
Voeg de schoongemaakte mosselen toe en zet de deksel op de pan.
Schud de mosselen tussentijds even goed om.
Na 6 tot 8 minuten zijn de mosselen gaar. Ze zijn klaar als ze gemakkelijk loslaten uit de schelp.
Breng de mosselen op smaak met peper en zout. En maak het af met een flinke pluk verse peterselie.
Serveer de mosselen met friet en lekkere sauzen.